fbpx

Intiem en liefdevol

Het feit dat je op mijn website terecht bent gekomen, betekent waarschijnlijk dat je te maken hebt met naderend afscheid. Of het nu een geliefde is die is overleden, iemand die in de laatste levensfase zit of een ander rouwproces waar je doorheen gaat. Ik ben Grietje van der Reijnst, de fotograaf achter VDR Fotografie. Als uitvaartfotograaf en afscheidsfotograaf in Friesland help ik je graag om dit proces te verwerken en op een mooie manier vast te leggen. Ik werk vanuit het centraal gelegen Joure, in Sneek, Lemmer, Heerenveen en in de rest van Friesland. Maar je kunt mij als afscheidsfotograaf of uitvaartfotograaf ook tegenkomen in de provincies Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder.

Mijn stijl

warm, contrastrijk met een vleugje "VintAge”

Veel klanten omschrijven mijn stijl als fotograaf in Friesland als “warm”, “contrastrijk” met “mooi licht” en een “tikkeltje vintage”.

Ik ben als fotograaf op de achtergrond aanwezig om natuurlijke foto’s te maken van de laatste momenten van je geliefde, je huisdier of iemand anders waar je afscheid van moet nemen.

20201120-DSC00025 - kopie
Grietje van der Reijnst Fotograaf
overmij

Portfolio

Aanbod

Als fotograaf in Friesland ben ik beschikbaar als uitvaartfotograaf, afscheidsfotograaf. Daarbij werk ik zowel buiten, met mensen, groepen en/of dieren maar ook binnen voor bijvoorbeeld een uitvaart, wake of herdenkingsdienst. Klik hier rechts op de fotografie die je nodig hebt. 

Uitvaartvaarfotografie

Afscheid

Een afscheid gaat niet alleen over verdriet maar ook over liefde, herinneringen en verbondenheid. Als afscheidsfotograaf en uitvaartfotograaf kan ik helpen in dit proces door die laatste momenten vast te leggen. 

Uitvaart

Een uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Je wilt eigenlijk elke minuut vastpakken en nooit meer loslaten, maar dat gaat niet. Door foto’s te maken kun je iets van het moment voor altijd vasthouden.

Over mij

Grietje van der Reijnst - Uitvaart-en afscheidsfotograaf Friesland

Inmiddels woon ik al weer een aantal jaartjes met mijn man Ivo, in het hartje van Joure. Ik ben gek op fotograferen, fietsen, varen, wandelen, schilderen, honden en paarden! Daarom kun je mij ook boeken als dierenfotograaf want het fotograferen van dieren vind ik geweldig!

Van kinds af aan heb ik altijd met heel veel plezier paardgereden. Dat verklaart mijn liefde voor paarden. Je zult op mijn site en social media regelmatig paarden tegenkomen.

Nu Uitvaartfotograaf en afscheidsfotograaf in Friesland

Het fotograferen van uitvaarten is voor mij heel speciaal. In 2006 is mijn lieve zus overleden. In die tijd was er geen uitvaartfotograaf. We hebben zelf enkel foto’s van haar gemaakt toen ze opgebaard lag. Maar helaas geen foto’s van de plechtigheid zelf.

Nu, jaren later, vind ik het heel erg jammer dat we hier geen uitvaartfoto’s van hebben. In het begin zit alles nog vers in je geheugen. Naar mate de tijd verstrijkt, vervagen deze herinneringen. Als ik hier afscheidsfoto’s van zou hebben, dan wilde ik ze nu heel graag bekijken.

Jammer genoeg kan ik dat niet omdat er geen uitvaartfoto’s zijn…

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als je nog afscheidsfoto’s of uitvaartfoto’s hebt. Het het fotograferen van uitvaarten geeft mij als uitvaartfotograaf en afscheidsfotograaf in Friesland heel veel voldoening. Bovendien is het heel dankbaar werk.

Wat doe ik naast het fotograferen van uitvaarten

Naast mijn werkzaamheden als familiefotograaf en uitvaartfotograaf in Friesland mag ik graag tekenen en schilderen. Daarnaast sport ik twee keer per week om mijn conditie goed op peil te houden.

Recente shoots

Neem een kijkje!

Het maken van uitvaartreportage of een afscheidsreportage geeft mij heel veel voldoening.

Het zijn de laatste herinneringen die je voor de nabestaanden vast kunt leggen.

Vaak denken mensen er niet aan om foto’s van een afscheid of uitvaart te laten maken. Men moet vaak aan het idee wennen en erover nadenken.

Ik hoor vaak als ze de uitvaartreportage ontvangen, hoe blij ze zijn met de foto’s. Dat deze hen troost biedt.

Op de foto’s zie je de onderlinge verbinding tussen de mensen die gezamenlijk het verdriet delen. Deze momenten ontgaan vaak tijdens de uitvaart of het afscheid.

Naast afscheidsreportages maak ik o.a. familiereportages, trouwreportages, dierenreportages en bedrijfsreportages. Ben je benieuwd hiernaar, klik dan verder op de knop bekijken.

hondenshoot
Fotoshoots

Ontvangen reviews

Vorige week mocht ik weer een paar mooie reviews ontvangen. Als fotograaf ben ik hier altijd heel erg blij mee! Ik vind het namelijk heel erg belangrijk om te weten hoe de klant een fotoshoot bij mij beleefd. Als je geen reviews krijgt weet je eigenlijk niet of de klant

Bruidsfoto's
Blogs

Trouwfotograaf in Bolsward en Lemmer

Afgelopen week ben ik op pad geweest als trouwfotograaf in Bolsward en Lemmer. Oorspronkelijk zouden we de bruidsfoto’s maken in de prachtige tuin van “Wilhelminaoord” in Sint Nicolaasga. Helaas hadden de weergoden regen in het verschiet. Na overleg met het bruidspaar hebben besloten om de trouwfoto’s in de “Broerekerk” in

Unieke en warme vintage stijl

wat maakt mij uniek?

Achtergrond

Een afscheid is van jullie, daar hoeft echt niemand vreemd meer bij. Ik ben als afscheid en uitvaartfotograaf gespecialiseerd in het vastleggen van alle momenten vanaf de achtergrond.

Empathisch

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om iemand die dicht naast je staat te verliezen. Daarom kan ik met jullie meevoelen en aanvoelen wat er voor dat specifieke moment nodig is.

Betrouwbaar

Bij mij is afspraak is afspraak. Ik neem altijd vooraf contact met je op. Ik denk altijd in mogelijkheden en daarbij luister met mijn hart naar jouw verhaal.