fbpx

Uitvaarten en Corona

Op 20 januari 2021 zijn er weer strengere maatregelen aangekondigd door het kabinet. Hierdoor gelden er voor de uitvaartbranche weer nieuwe regels. Ook als afscheidsfotograaf Friesland zal ik hier rekening mee moeten houden.

Nieuwe regels uitvaarten

Bij uitvaarten mogen vanaf maandag 25 januari 2021 maximaal 50 personen aanwezig zijn. Uiteraard moet de binnenruimte dan wel groot genoeg zijn om dat aantal personen, plus eventueel personeel anderhalve meter afstand te laten houden.

Deze nieuwe regel is natuurlijk erg vervelend voor de nabestaanden. Voor hen wordt het nu heel moeilijk gemaakt. Want hoe moeten ze een keuze maken wie wel en wie niet wordt uitgenodigd voor de uitvaart.

Afscheid anders dan “normaal”

Sinds het Coronavirus aanwezig is komt het nu steeds vaker voor dat niet iedereen aanwezig mag zijn bij een uitvaart van een overledene. Dit is natuurlijk verschrikkelijk! Want iedereen hoort afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Daarom is het in deze Corona periode extra moeilijk voor de nabestaanden. Daarom kunnen uitvaartfoto’s en afscheidsfoto’s ervoor zorgen dat ze iets tastbaars hebben voor zichzelf en voor anderen. Zeker als de foto’s in een mooi fotoalbum zijn verwerkt. Als nabestaande kun je dit album laten zien aan degenen die er niet bij konden zijn of mochten zijn. Op deze manier kunnen ze de uitvaart toch op hun manier beleven.

Mijn werk als afscheidsfotograaf Friesland

Tijdens mijn werkzaamheden als afscheidsfotograaf in Friesland maak ik steeds vaker voor nabestaanden een respectvolle afscheidsreportage. Ik werk vooral op de achtergrond en uiteraard maak ik de foto’s zonder flitser. De gemaakte foto’s kan ik in een fotoalbum verwerken. Voor de nabestaanden is het prettig om een fotoalbum te hebben van de uitvaart. Veelal beleven de nabestaanden de uitvaart in een roes. De foto’s van de uitvaart maken de herinneringen tastbaar en kunnen helpen met het verwerken van het verlies. Daarom is het inzetten van een afscheidsfotograaf zeker zinvol.

Misschien heb je vragen naar aanleiding van deze blog. Stuur mij dan een bericht. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.