fbpx

Bruidsfotograaf of Trouwfotograaf in Friesland

Bruidsfotograaf of trouwfotograaf in Friesland. Voor mij beteken deze twee termen hetzelfde. Hoewel ik denk dat ze in Friesland eerder het woord trouwfotograaf gebruiken. Wellicht dat jij er anders over denkt. Hoe dan ook het komt er bij beide hetzelfde op neer.

Hoe kies je een bruids-of trouwfotograaf

Als je gaat trouwen komt er veel op je af, zoals: Op welke datum ga je trouwen, op welke locatie ga je trouwen, houden jullie het groots of juist intiem, waar ga je heen om een trouwjurk uit te zoeken maar je zult ook op zoek gaan naar een fotograaf. Vaak heb je al rond zitten neuzen op Instagram en Pinterest om te kijken welke stijl je mooi vindt en welke stijl bij jullie past. Dat is in ieder geval al een goed begin.

Bruidsfoto's op het strand

Gratis kennismakingsgesprek met bruidsfotograaf Friesland

Soms zie je door de bomen het bos niet meer want er zijn veel fotografen. Ieder met zijn eigen stijl zoals lichte frisse foto’s, een vintage stijl, moody foto’s, noem maar op. Als je hieruit al een keuze hebt kunnen maken dan kunnen jullie de websites van deze fotografen gaan bekijken en of je al een klik hebt met een fotograaf hebt, door het lezen van zijn of haar verhaal op de site. Dit in combinatie met het bekijken van de gemaakte trouwfoto’s in zijn of haar portfolio. Voel je al min of meer een klik dan kun je een “gratis kennismakingsgesprek” hebben met de bruidsfotograaf. Dit is vrijblijvend. Op deze manier kun je elkaar wat beter leren kennen en echt kijken of er een klik is. Het is belangrijk dat dit er wel is! Je moet rekenen dat je een trouwfotograaf de hele dag om je heen hebt. Het is belangrijk dat je dan ook prettig en ontspannen voelt tijdens de bruidsreportages. Het is per slot van rekening jullie feest!

Het boeken van een trouwfotograaf of bruidsfotograaf

Jullie zijn al bij de fotograaf geweest om nader kennis te maken en jullie wensen te bespreken. Aan de hand hiervan kan de fotograaf de kosten gaan berekenen. Dit gaat vaak om het aantal uren bruidsfotografie en of er een trouwalbum bij gemaakt moet worden. Er wordt veelal een offerte gemaakt en als dat wat jullie betreft akkoord is, ondertekenen jullie deze. Vaak betaal je een termijn voor jullie trouwdag en een laatste termijn voor het ontvangen van de bruidsreportage na jullie trouwdag. Door het betalen van het eerste termijn, is jullie boeking definitief. Vergeet niet de Algemene Voorwaarden van de fotograaf te lezen. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als de fotograaf ziek is op jullie trouwdag???

Bruidspaar aan het dansen

De bruidsfotograaf of trouwfotograaf is geboekt!

Jullie hebben een super leuk gesprek gehad met jullie bruidsfotograaf of trouwfotograaf in Friesland en hebben de offerte getekend. Nu is het wachten op jullie grote dag. De bruidsfotograaf neemt een paar weken voor jullie bruiloft contact op om alles nog een keer goed door te spreken. Het is verstandig om een bruidsfotograaf al vroeg te boeken. Dat kan al vanaf een jaar voor jullie trouwdag. Nu de trouwfotograaf geregeld is kunnen jullie verder concentreren op de andere zaken die bij een trouwdag komen kijken. Heb je vragen naar aanleiding van mijn verhaal. Stuur gerust een berichtje. Ik help jullie met alle plezier!