fbpx

Fotograaf bij Stichting Still

Sinds kort ben ik fotograaf bij Stichting Still. Stichting Still biedt kosteloos een fotoreportage aan, aan familie van een ernstig ziek kind of ouder.
Ook verzorgt ze de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf de 12e week van de zwangerschap. Door mijn ervaring als uitvaartfotograaf kan ik mij goed inleven in deze verdrietige situaties.

Fotografie

De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving en in sommige gevallen in de studio in Hardenberg.
Voor ouders én voor ziekenhuizen wordt de fotografie ALTIJD kosteloos uitgevoerd.
Still fotografie is werkzaam in heel Nederland dankzij de vrijwillige inzet van 134 professionele fotografen met een hart van goud.

Stilgeboren kinderen Stichting Still

Stichting Still voor dierbare herinneringen

Het zijn dierbare herinneringen voor de ouders en eventueel het broertje en/of zusje. Als aanstaande ouders kijk je er zo naar uit dat er een baby op komst is. Helaas verloopt het soms anders en beland je in een rollercoaster en moet je alle dromen en plannen veranderen. In plaats van vreugde krijg je met heel veel verdriet te maken, vaak levenslang.

Hoe fijn is het dan dat je nog een mooie fotoreportage hebt van je “stil geboren kindje”. Het is dan ook heel erg mooi dat er een Stichting is zoals Stichting Still, die dit kunnen voorzorgen voor deze ouders.

De eerste aanvraag

Inmiddels heb ik de eerste aanvraag voor een fotoreportage gehad. Hiervoor reisde ik af naar het UMCG in Groningen. Daar trof ik de verdrietige ouders aan, die in de rollercoaster waren beland. Het was allemaal nog zo onwerkelijk. Bij de fotoreportage kreeg ik hulp van de verpleegkundige. Het kindje was heel kwetsbaar. Samen met de ouders heb ik een mooie herinneringsreportage voor ze kunnen maken. En wat waren deze ouders dankbaar voor mijn werk als fotograaf bij Stichting Still. Na de fotoreportage ging ik met een goed gevoel naar huis. En wat is dit dankbaar werk. Ik ervaarde op deze ochtend dat ook in afscheid is liefde te vinden…