fbpx

Foto’s maken voor Roeach Joure, Friesland

Afgelopen week mocht ik als bedrijfsfotograaf foto’s maken voor Roeach uit Joure. Janet Pasveer en Tine Sietsma runnen samen in Joure een permacultuurtuin. Na enkele buien werd het uiteindelijk toch nog mooi bewolkt fotoweer. Zo konden we op deze ochtend prachtige branding foto’s maken. De foto’s worden gebruikt voor een nieuwe pagina op hun website. Hierop gaan ze hun nieuwe online cursus “(H)eerlijk moestuinieren” promoten. Samen met Jildou Brouwer als “echte tuinvrouw”, heb ik een super mooie bedrijfsreportage kunnen maken voor Janet en Tine.

De voorbereiding

Voordat ik de bedrijfsfoto’s ging maken voor Roeach, heb ik samen met Janet doorgesproken wat voor soort foto’s er geschoten moesten worden. Aan de hand hiervan heeft ze enkele voorbeelden naar mij gestuurd. Zo kon ik mij goed voorbereiden en het even in mij om laten gaan en heb ikzelf ook nog enkele attributen meegenomen die we bij de shoot konden gebruiken. Op de ochtend van de fotoshoot ben ik met Janet en Tine door de tuin gelopen om te kijken op welke locaties we de foto’s konden maken. Voordat we aan de slag gingen hebben we met z’n vieren nog even lekker koffiegedronken.

De fotoshoot

Na de koffie hebben we de attributen bij elkaar gezocht, zoals een I-pad en een mobiele telefoon. De wens was dat dit duidelijk in beeld werd gebracht. Daarnaast hebben we ook tuingereedschap uitgezocht en zijn met de fotoshoot begonnen. Tijdens de shoot zijn er door Janet en Tine enkele videofilmpjes van ons gemaakt. Dat vonden we super leuk! Hierop zie je Jildou en mij in actie en hoe zo’n fotoshoot in z’n werk gaat!

Druk onder de balk op het pijltje om de video af te spelen.

Foto’s maken voor Roeach klaar

Het fotograferen ging lekker vlot! We waren goed voorbereid en ik wist van tevoren precies wat voor beelden er geschoten moesten worden. Thuis aangekomen, heb ik meteen de foto’s van de geheugenkaart gehaald. Hierna ben ik begonnen met het selecteren van de foto’s. Na de selectie start het bewerken van de foto’s. En wat is het leuk en spannend om het eindresultaat te zien! Nadat de foto’s allemaal klaar waren, heb ik ze middels WeTransfer naar Tine en Janet verzonden. En die vonden ze prachtig!

De foto’s voor Roeach

Ik kan mij voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar het uiteindelijke resultaat van de fotoshoot! Ik heb een kleine selectie gemaakt uit de hele serie. Hieronder zie je ze in de galerij. Mocht je interesse hebben voor de cursus (H)Eerlijk moestuinieren, kijk dan op de website van Roeach!

Bij Roeach wordt nu volop aan de website gewerkt. Net zoals ik zelf ook vaak bezig ben om mij website up to date te houden en een kijkje achter de schermen te laten zien.

Wil je een keertje met mij sparren over het maken van foto’s onder het genot van een kopje koffie of thee? Laat het even weten!

Als bedrijfsfotograaf en zakelijk fotograaf ben ik werkzaam in Joure, Sneek, Heerenveen, Lemmer, Friesland en Noord Nederland.