fbpx

Paardenfotoshoot verwerkt tot prachtig fotoalbum

Even geleden werd ik benaderd voor het maken van een paardenfotoshoot van maar liefst 5 paarden. Het ging dit keer om 2 Friese paarden, waarvan één met een veulen en een Fell-pony met een veulen.

De eigenaresse legde uit dat de Friese paarden op leeftijd zijn en dat ze graag nog een mooie serie foto’s van ze wou laten maken als herinnering voor later. De 2 paarden hebben ze bijna hun hele leven in eigendom gehad en wat is het dan mooi om hiervan nog prachtige foto’s van te hebben. Dan is een paardenfotoshoot zeker heel geschikt hiervoor!

De paardenfotoshoot op locatie

We spraken af op een doordeweekse avond. Hoewel het weer wel een beetje onbestendig leek, besloten toch om de gok te wagen. In de opening van de schuur zijn we begonnen met het maken van de Blackfoto’s, ook wel Low-Key foto’s genoemd. Dit houdt in dat de achtergrond zwart wordt en dat het paard mooi uitgelicht wordt.

Het verhaal gaat onder de foto’s verder.

Klik op de foto’s voor grotere afbeeldingen.

Als eerste hebben zijn we met de Fell-pony en haar veulen begonnen. Dit was extra moeilijk.

Om ze op de foto te krijgen moesten we proberen beiden naast elkaar stil te laten staan. Het jonge veulen wist natuurlijk niet wat van hem verwacht werd dus stilstaan was voor hem best wel moeilijk. Uiteindelijk kregen we het toch voor elkaar en lukte het mij om ze samen goed op de foto te krijgen. De twee Friese paarden volgden erna. De oudste deed precies wat er van haar verwacht werd dus dan ging mooi vlot. Het andere Friese paard met haar veulen lukte met extra assistentie gelukkig ook. Zo konden we doorgaan naar de actiefoto’s in het weiland.

Het verhaal gaat onder de foto’s verder.

Klik op de foto’s voor grotere afbeeldingen.

De Fell-pony met haar veulen, vond het gras eten belangrijker dan op de foto komen. Met wat assistentie konden we ze in actie laten komen. Tijdens de fotoshoot geniet ik er altijd van om zo’n veulentje te zien rennen en bokken. Jammer genoeg gooide de beginnende regen roet in het eten en moesten stoppen met fotograferen en een nieuwe afspraak maken voor de resterende foto’s.

De tweede fotoshoot

Bij de tweede fotoshoot hadden we gelukkig mooi weer. Hierbij hebben we alleen foto’s gemaakt in het weiland. Hiervoor hadden een gedeelte van het land afgezet, zodat ze niet heel ver weg konden rennen. Zo hebben we een aantal actiefoto’s van de paarden met het veulen gemaakt en van de beide Friese paarden samen, dat zijn namelijk zusjes van elkaar. Zo grappig om te zien hoe verschillend ze van karakter zijn.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Klik op de foto’s voor grotere afbeeldingen.

Fotoreportage met een fotoalbum

Tegenwoordig bied ik fotopakketten aan met een fotoalbum. Mijn ervaring is dat mensen er vaak niet aan toe komen om zelf een album samen te stellen met de gemaakte foto’s.

Ook deze opdrachtgever koos voor een pakket met een fotoalbum. Inmiddels heb ik als paardenfotograaf in Friesland de foto’s uitgezocht bewerkt en tot een prachtig album verwerkt. Het resultaat zie je hieronder in het fimpje.

Wil je meer informatie over paardenfotografie of dierenfotografie stuur dan een bericht.

Als paardenfotograaf ben ik werkzaam in Joure, Heerenveen, Sneek, Lemmer, Friesland en Noord Nederland.