fbpx

Informatieavond: Dementie Vriendelijke Uitvaart

Op dinsdag 19 maart a.s. organiseert de Bibliotheek in Joure een waardevolle informatieavond over het omgaan met dementie tijdens een uitvaart, kortom: Hoe verzorg je een dementie vriendelijke uitvaart.

Dementie, de volksziekte nr. 1, vraagt om meer bewustwording en begrip in onze maatschappij en in de uitvaartzorg.

Angela Kok, Theresiahuis

Zorg

Angela Kok, coördinator dagbesteding in Woonzorgcentrum Sint Theresia in Joure, pleit ervoor om dementie te omarmen in plaats van te zien als een schrikbeeld. Zij vertelt hoe we vanuit ons gevoel anders kunnen kijken naar de Mens met Dementie.

Dementievriendelijke uitvaartverzorger Romy vd Wiel

Uitvaartzorg

Romy van der Wiel, uitvaartverzorger in Joure en omstreken, deelt inzichten over het belang van afscheid nemen, zelfs wanneer een partner met dementie achterblijft. Leer meer over de specifieke aanpak die nodig is in de uitvaartzorg voor mensen met dementie.

Dementievriendelijke fotograaf Grietje van der Reijnst

Fotografie

Fotografie speelt een cruciale rol bij het vastleggen van waardevolle herinneringen. Grietje van der Reijnst, uitvaartfotograaf uit Joure, zal laten zien en vertellen hoe beelden een verschil kunnen maken voor de Mens met Dementie.

Tijdens deze informatieavond wordt verteld wat mogelijk is en wordt benadrukt dat gevoel een beter geheugen heeft dan verstand. Na afloop van de presentatie wordt u in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de sprekers.

U bent hierbij van harte uitgenodigd!

Bibliotheek Joure

Adres: De Merk 31, 8501 AN Joure

Telefoon: 0513 412 086

Dinsdag 19 maart 2024, van 19.30 tot 21.00 uur

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van de bibliotheek Joure.

Dementie Vriendelijke Uitvaart Fotografie