fbpx

Portretshoot in studio Joure, Friesland

Femke Marije had ooit een cadeaubon voor een fotoshoot voor haar verjaardag gekregen. Door alle drukte was het er nog niet van gekomen om deze in te wisselen voor een portetshoot in studio Joure.

Eind vorig jaar ontving ik een berichtje van Femke Marije dat ze graag een datum wilde prikken voor een portretshoot in mijn studio in Joure. Dit werd op een vrijdagmiddag in januari bij mij in de studio. Normaal fotografeer ik vaak op een buiten locaties maar Femke Marije wilde graag fashion portretfoto’s in de studio laten maken.

Portretshoot in studio Joure

Afgelopen vrijdagmiddag was het dan zover!

Femke Marije kwam samen met haar vriendin Marrit bij mij in de studio. Na eerst even gezellig gekletst te hebben gingen we aan de slag.

Ik koos ervoor om eerst een zwarte achtergrond te gebruiken en als belichting maakte ik gebruik van het daglicht door mijn grote ramen in mijn studio en een daglamp. Deze richtte ik hierbij op Femke Marije. De combinatie van daglicht en de daglamp geeft een mooie zachte sfeer in de portretfoto’s.

Femke Marije had verschillende outfits meegenomen om zo verschillende stijlen in de foto’s te creëren.

Als eerste trok ze een grote slobbertrui en konden we beginnen met de portretshoot in de studio. Femke Marije zat hierbij op een klein laag tafeltje zodat ik ook een beetje van bovenaf de foto’s kon maken.

Outfit wissel

Femke Marije heeft een hele mooie natuurlijke uitstraling. Het model zitten voor de camera ging haar heel goed af. Nadat ik verschillende foto’s had gemaakt, wisselden we van outfitwissel. Dit keer droeg ze een mooi fluwelen jasje met een fluwelen hoedje. De outfit past prachtig bij haar ogen en lange blonde haren. Ook hier zat ze weer op het tafeltje en nam hierop verschillende poses aan.

Zwart Wit foto’s

De portret shoot in de studio verliep lekker vlotjes. Hierna hebben nog een paar kledingwissels gedaan. Deze outfits leenden zich goed voor zwart wit foto’s. De foto’s maak ik eerst wel in kleur. Deze zet ik bij de bewerking van de foto’s om zwart/wit foto’s. Hieronder zie je Femke Marije in de verschillende outfits op de foto’s.

Inmiddels zit de portretshoot in de studio erop en heeft Femke Marije de foto’s ontvangen. Het was een super leuke en gezellige fotoshoot. We konden goed samenwerken waardoor we vlot de foto’s konden maken. Haar vriendin Marrit letten tijdens het fotograferen op de details, wat ook heel erg prettig werkte.

Een paar dagen geleden ontving ik van Femke een review. Deze kun je hieronder lezen.

Review over de fotoshoot

Ik heb laatst een fotoshoot gehad bij Grietje van der Reijnst van VDR fotografie in Joure (Friesland) en heb dit als enorm prettig en professioneel ervaren. De shoot verliep vlot en fijn.

Grietje van der Reijnst is ook een fijne fotograaf om te hebben, hierdoor was het ook nog eens gezellig!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Portretshoot in studio

Heb je ook interesse voor een fotoshoot dan kun je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen en dan vertel ik je graag de mogelijkheden en wat de kosten zijn.