fbpx

Uitvaart Fair Joure Friesland

Op zaterdag 6 november 2021 vond de allereerste Uitvaart Fair Joure in Friesland plaats. Romy van der Wiel Uitvaartzorg en ik, Grietje van der Reijnst als Uitvaartfotograaf Joure in Friesland hebben met veel liefde en zorg deze Fair georganiseerd.

Voorjaar 2021

Het idee ontstond in het voorjaar van 2021. Romy en ik hebben gelijk de handen in elkaar geslagen. We hebben een plan opgezet, een datum geprikt en diverse bedrijven benaderd om deel te nemen aan deze Fair.

Locatie

De locatie was al snel gevonden. Gelet op de grootte van de Uitvaart Fair Joure zochten we een passende ruimte. Ons oog viel op het oude DE-pand aan de Slachtedyk in Joure. Dit is een mooi karakteristiek pand wat van binnen en buiten een unieke sfeer uitademt.

Doel

Het doel van deze Fair is om mensen op een ongedwongen manier kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om afscheid van een dierbare te nemen. Van elke specialisme was er één bedrijf aanwezig.

Zo konden mensen informatie krijgen over bijzonder rouwvervoer, ambachtelijke kisten, stijlvolle bloemstukken, een uitvaartspreekster, een Uitvaart Platform, Condole herinneringsapp., Natuurbegraafplaatsen Friesland, een drukwerkspecialist, postmortale zorg. Verder konden er waden bekeken worden. Ik was aanwezig als afscheids-en uitvaartfotograaf en Romy van der Wiel Uitvaartzorg stond de bezoekers te woord over vragen over de laatste zorg.

Lees verder onder de foto’s

Een kleine foto-impressie van de Uitvaartfair in Joure, Friesland

Spannend

Het was voor ons best wel spannend voor ons omdat de Coronamaatregelingen net weer waren aangescherpt.

Om 11 uur ging de Fair open. Verrassend genoeg stonden er al mensen voor de deur te wachten om naar binnen te gaan. Het werd een zeer geslaagde dag met zo’n 150 bezoekers. We mochten heel veel positieve reacties en complimenten ontvangen.

Verrast

De bezoekers vertelden na afloop dat ze veel meer waren te weten gekomen over wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Ook op het gebied van uitvaartfotografie. De voorbeeldalbums van uitvaarten werden met veel belangstelling bekeken. Veelal heeft men geen idee hoe een uitvaartreportage er uit ziet. Ze waren verrast hoe “mooi” een uitvaart vast gelegd kan worden.

Al met al kunnen Romy en ik terugkijken op een zéér geslaagde Uitvaart Fair.

Wie weet volgend jaar weer!

Een kort filmpje van de Uitvaart Fair in Joure d.d. 6 november 2021