fbpx

Trouwfoto’s van details

Als huwelijksfotograaf in Friesland en Noord Nederland mag ik graag trouwfoto’s van details maken tijdens de fotoreportage. Met name van de schoenen van de bruid en de bruidegom. Waarom ik dat doe? Nou, soms kun je behoorlijk verrast worden van wat voor schoenen het bruidspaar onder hun mooie kleding dragen. Zo had ik een bruidspaar wat overal kleine doodskopjes op had staan. Onder ander op de schoenen, de manchetten en zelfs in de binnen voering van de colbert. Ook de hond was voorzien van een halsband met doodskopjes! Dit had is als bruidsfotograaf nog niet eerder gezien.

Tegenwoordig is er heel veel mogelijk wat de trouwkleding betreft. Sommige winkels hebben zelfs zich hierin gespecialiseerd en dat geldt niet alleen voor de kleding van de bruidegom maar ook voor de schoenen van beiden. Hiervoor kun je terecht bij bijvoorbeeld De Stijlmeester en Shoelia.

Trouwfoto’s ook voor schilderijen

Waar ik de trouwfoto’s van details ook wel voor gebruik als bruidsfotograaf, is voor schilderijen. Schilderen is een tweede passie van mij. Dit doe ik al van kinds af aan. Hierin heb ik verschillende workshops en cursussen in gevolgd. Ook in portret en modeltekenen heb ik les gehad. De laatste paar jaren heb ik onder leiding van Rens Hoekstra uit Akkrum vrij werk geschilderd. Alleen door mijn drukke werkzaamheden als fotograaf hou ik te weinig tijd over om dit vaker te doen. Zo heb ik van een aantal bruidsfoto’s schilderijen gemaakt van hun bruidsballerina’s. Met het schilderij hieronder heb ik zelfs nog een prijs gewonnen!

Schilderij in bruidsboetiek

Met mijn schilderijen exposeer ik regelmatig en sta in de zomermaanden samen met mijn schildermaatje Ellen Feijen op verschillende Kunstmarkten. Dit is altijd erg gezellig om samen te doen. Je krijgt allerlei reacties te horen over je schilderijen en voert verschillende gesprekken met de bezoekers. Tijdens exposities van mijn schilderijen worden er ook wel eens schilderijen verkocht. Zo had ik ook een schilderij van bruidsballerina’s bij Hotel Restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga hangen. Op een zaterdag werd ik door de uitbater gebeld dat er een koper voor een schilderij was! Wat bleek deze mensen hadden in het hotel overnacht en hadden daar mijn schilderij zien hangen en waren daar heel erg enthousiast over! Hun reden tot aankoop van het schilderij was, dat zij eigenaar waren van een bruidsboetiek. Deze waren ze aan het verbouwen en daar zou dit schilderij prachtig staan! Dus nu hangt het schilderij te shinen in de boetiek!

Schilderij bruidsballerina's