fbpx

Uitvaartfotografie

Afscheid nemen, rouwen en herinneren; we krijgen er allemaal mee te maken. Steeds meer mensen verdiepen zich daar bij leven al in. Wat zijn de trends, de ontwikkelingen en natuurlijk wat zijn de mogelijkheden als het om een afscheid gaat? Naast uitvaartfotografie komt er meer aan bod.

Op zaterdag 5 november a.s. organiseren Romy van der Wiel Uitvaartzorg en Grietje van der Reijnst van VDR Fotografie voor de tweede keer een UITVAART FAIR in Joure.

De gedachte dat de uitvaartbranche saai is willen we op deze dag wegnemen. Samen met unieke bedrijven willen wij bezoekers op een laagdrempelige manier inspireren en informeren over de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid met een gekleurd randje.

Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie, het is vaak niet het eerste waar je aan denkt bij het regelen van de crematie of begrafenis van een geliefde. Het voelt misschien ook wat gek, dat is begrijpelijk. Toch hoor ik altijd van mensen die mij hebben ingeschakeld voor uitvaartfotografie dat ze achteraf erg blij zijn dat ze foto’s hebben van deze dag die, ondanks de tranen, vaak toch ook mooie momenten had.

Uitvaart met paard en wagen

Uitvaartfotograaf

Door mijn levenservaring weet ik hoe belangrijk een waardig afscheid is en hoe kwetsbaar mensen zich voelen op zo’n dag. De kracht van een goede uitvaartfotograaf zit hem in het vermogen om inlevend aanwezig te zijn, de belangrijke momenten te vangen, maar voor de aanwezigen bijna onzichtbaar te zijn. Ik ben mij hiervan bewust en dat is terug te zien in mijn manier van werken bij een uitvaart. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik stil ben, niets aanstuur en tijdens de dienst vanaf de zijlijn mijn foto’s maak.

Voorbeelden foto’s uitvaart

Uitvaartfoto’s gaan over het moment, de nabestaanden, de mooie woorden en de liefde. Ben je benieuwd naar wat je kunt verwachten van uitvaartfotografie? Op de Uitvaart Fair kun je een aantal voorbeeldalbums van mijn werk bekijken. En wil je overleggen of uitvaartfotografie een goede keuze is? Kom dan vooral naar de Uitvaart Fair in Joure!

Inspiritie opdoen in de wereld van de uitvaartzorg

Deze uitvaart fair laat je in een ongedwongen sfeer, kennismaken met de wereld van de uitvaartzog. Verschillende bedrijven laten zien welke mogelijkheden er zijn. Onder andere op het gebied van uitvaartzorg, postmortale make-up, bloemwerk, handgemaakte kisten, rouwbegeleiding, uitvaartspreker, muziek, gedenken, etc. Je bent van harte welkom op zaterdag 5 november a.s. in de Hobbe van Baerdt Tsjerke in Joure, tussen 11 en 16 uur en de toegang is gratis.