fbpx

Brandingshoot in Sloten (Friesland) met Jildou

Deze week een super leuke en gezellige brandingshoot in Sloten (Friesland) gedaan met Jildou. Naast haar vaste baan staat ze ook wel model. Om haar portfolio up to date te houden, had ze nieuwe brandingfoto’s nodig. We spraken af in Sloten. Sloten is een prachtig oud stadje in Friesland en staat bekend als één van de steden van de Elfstedentocht. Het biedt verschillende mogelijkheden om super foto’s te maken. Zo is er een gracht met verschillende bruggen, een molen en hele leuke kleine straatjes. Kortom als fotograaf heb je hier volop mogelijkheden om foto’s te maken. In deze blog vertel ik hoe ik te werk ben gegaan bij deze shoot.

Verschillende outfits

Jildou en ik hadden van te voren afgesproken dat ze enkele outfits mee zou nemen zodat ze tussendoor een kledingwissel kon doen. Bij een brandingshoot is het gebruikelijk dat je een keer van outfit wisselt. Op deze manier krijg je mooi wat verschillende foto’s. Ondanks de wind, hadden we prachtig fotoweer. Het zonnetje scheen heel zacht. Hierdoor hadden we weinig last van harde schaduwen. Vanaf de parkeerplaats zijn we het stadje in gelopen. Bij een mooi bankje aan de gracht zijn we begonnen met fotograferen. Zoals je in de galerij hieronder ziet hebben hier verschillende portretfoto’s gemaakt.

De brug bij de molen

Vervolgens zijn we het dorp verder in gelopen. Omdat het meivakantie was liepen er verschillende toeristen in Sloten rond. Nieuwsgierig keken ze naar ons hoe wij bezig waren met het fotograferen. We kregen van iedereen ruim baan, dat was wel heel grappig! Vooral bij de prachtige molen stonden veel toeristen, ook zij waren net als ons hier foto’s aan het maken. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over het dorp en de gracht. Hieronder zie je het resultaat.

Nieuwe outfit

Nu werd het tijd voor een nieuwe outfit. We gingen opzoek naar een smal steegje waar Jildou zich rustig kon omkleden. De outfit voor deze brandingshoot in Sloten bestaat nu uit een vrolijk jurkje en een hoed. Het smalle steegje was al snel gevonden en even later stond Jildou al klaar in haar nieuwe outfit. Nadat we door verschillende straatjes waren gelopen, zagen we dit prachtige plekje. Hier stond een appelboom prachtig te bloeien. Naast een andere outfit hadden we ook nog wat andere attributen meegenomen zoals een tijdschrift en een zonnebril. Op deze manier konden we verschillende beelden creeëren.

Thee en cake

Hierna namen we even tijd voor een kopje thee met een plakje cake. We zaten gezellig kletsend in het zonnetje op een trap bij een mooi oud statig pand langs de gracht. Na de thee zijn we naar de andere kant van het dorp gelopen. We hebben prachtige foto’s gemaakt op en onder de brug. Gelukkig stond er een prachtig Magnolia in bloei! Hier konden we heel mooi gebruik van maken. Verder op vind je hier de foto’s van terug waar de prachtig bloeiende boom op de achtergrond staat. Inmiddels heeft Jildou er een mooie camel kleurige mantel bij aangetrokken. Het waaide toch behoorlijk en de wind was best wel koud.

Met hoed en zonnebril

Het is heel leuk om te zien op wat voor manieren je foto’s kunt maken met een paar accessoires, zoals een hoed en een zonnebril. Je handen krijgen op deze manier ook een hele andere rol. En zo worden jouw foto’s veel dynamischer! Veel mensen vinden het moeilijk om voor de camera te staan. Dat is heel begrijpelijk. Het ook niet iets wat je dagelijks doet en soms moet je ook wel eens uit je comfortzone stappen. Met mijn ervaring als fotograaf help ik je daar natuurlijk bij. Ik neem de tijd en stel je op je gemak. Ik geef je kleine opdrachtjes zodat ik jou ook spontaan op de foto krijg. Want stijf poseren vind ik maar niets!

Heerlijke rumbol

Nadat de laatste foto’s zijn gemaakt en we onze spullen hebben ingepakt, zijn we terug naar de parkeerplaats gelopen. Zoals bij de meesten wel bekend is, staat hier vaak een oliebollenkraam! En hebben Jildou en ik onze super gezellige fotoshoot in Sloten afgesloten met een heerlijke rumbol! En zo kwam er een einde aan de brandingshoot in Sloten.

Informatie

Wil jij ook met mij op pad voor een fotoshoot, bedrijfshoot of een brandingshoot!

Stuur een berichtje of bel! Dan maken we er een leuke en gezellige happening van!

Als fotograaf ben ik werkzaam in Joure, Sneek, Lemmer, Heerenveen, Friesland en Noord Nederland.