fbpx

Trouwfotograaf in Bolsward en Lemmer, Friesland

Afgelopen week ben ik op pad geweest als trouwfotograaf in Bolsward en Lemmer. Oorspronkelijk zouden we de bruidsfoto’s maken in de prachtige tuin van “Wilhelminaoord” in Sint Nicolaasga. Helaas hadden de weergoden regen in het verschiet. Na overleg met het bruidspaar hebben besloten om de trouwfoto’s in de “Broerekerk” in Bolsward te maken.

De Bruidsreportage

Na de first look met Lutske en Johan, de bruid en de bruidegom, hebben we met de familie even een broodje gegeten en zijn we daarna naar Bolsward vertrokken. Het was somber weer en het dreigde te gaan regenen. We waren heel erg blij toen we bij de “Broerekerk” aankwamen, dat er niemand binnen was. Dus konden we heerlijk met de bruidsreportage aan de slag. Omdat er verder geen publiek in de kerk aanwezig was, kon ik ook mijn drone inzetten voor het maken van enkele foto’s van bovenaf. Als trouwfotograaf in Bolsward en Lemmer ben ik goed bekend in verschillende dorpen en steden van Friesland, Groningen en Drenthe. Dat is altijd handig voor als je op zoek bent naar mooie plekjes.

Dronefoto’s

Naast de dronefoto’s hebben we natuurlijk ook nog andere foto’s gemaakt van Lutske en Johan. Dronefoto’s maak ik alleen tijdens een fotoreportage als de omstandigheden het toelaten. Op deze locatie kon het prima want er was geen harde wind en er waren verder geen bezoekers in de kerk.

Bruidsfoto’s

Lutske droeg een prachtige jurk, daarbij had ze het haar prachtig opgestoken, met daarin een mooie sluier bevestigd. Ik heb van ook Lutske alleen verschillende bruidsfoto’s gemaakt. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van haar prachtige sluier. Daarbij had ik enige assisentie want alleen krijg ik dat niet voor elkaar. Tijdens het kennismakingsgesprek vraag ik altijd aan het bruidspaar of er iemand mee kan gaan bij het maken van de bruidsfoto’s. Want dat is handig dat er iemand kan assisteren om de trouwjurk en de eventuele sluier goed te laten hangen en eventuele tassen en jassen te dragen.

De Ceremonie

De ceremonie vond plaats in de “Beachclub” in Lemmer. Het weer werd alleen maar slechter, dus het was maar goed dat de de bruidsfoto’s in Bolsward hadden gemaakt. De familie stond het bruidspaar in Lemmer op te wachten met een erehaag toen Johan en Lutske met hun prachtige oldtimer over de dijk bij het strand van Lemmer aan kwamen rijden.

Het was een prachtige ceremonie waarbij mooie woorden over en weer werden gesproken. Na de ceremonie heb ik nog verschillende familiefoto’s gemaakt en een paar foto’s van het bruidspaar waaruit blijkt dat het echt regenachtig weer was op de bijzondere trouwdatum 22-02-2022.

Bijzondere dag als trouwfotograaf in Bolsward en Lemmer

Van te voren hoop je natuurlijk altijd op mooi weer op een trouwdag. Jammer genoeg is dat niet altijd zo. Dan is het altijd goed om een alternatieve binnen locatie achter de hand te hebben. In Friesland weet ik gelukkig verschillende bijzondere binnen locaties. Bij sommige locaties moet je van te voren afspreken maar zoals deze kerk in Bolsward kun je zo terecht. Het bijzondere aan deze dag was toen wij klaar waren met de foto’s in de Broerekerk in Bolsward kwamen er nog 3 bruidsparen binnenlopen. Deze kerk was ook hun uitvalbasis bij slecht weer. Wij hadden geluk dat wij in de ochtend er als enigen waren. Zij moesten de kerk met z’n drie├źn delen….

Heb je trouwplannen en wil je meer informatie, stuur dan een berichtje om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek.