fbpx

Een “waardevolle uitvaartreportage” Lemmer, Friesland

In januari werd ik door Romy van der Wiel uitvaartzorg benaderd of ik als afscheidsfotograaf een waardevolle uitvaartreportage kon maken voor een familie waarvan de man plotseling was overleden. Ik checkte gelijk mijn agenda of ik op de betreffende dag van het afscheid beschikbaar was. En dat was ik.

De uitvaartverzorgster had mij intussen de benodigde informatie toegezonden. Over de locatie waar de afscheidsdienst werd gehouden en waar de begrafenis plaats zou vinden. Als uitvaartfotograaf neem ik ook contact met de nabestaanden op nader kennis met elkaar te maken. Maar ook om de wensen van de familie door te spreken. Zoals wat ze graag wel en niet op de foto’s willen hebben. Of er alleen foto’s van de afscheidsdienst gemaakt moeten worden of ook van de begrafenis. Ze gaven ze aan, dat ze graag alle foto’s verwerkt wilden hebben in een fotoalbum. Net zoals het voorbeeldalbum wat ze van mij hadden gezien bij de uitvaartverzorger.

De afscheidsdienst en de begrafenis

Op de dag zelf zorgde ik ervoor dat ik ruimschoots op tijd op de locatie van de afscheidsdienst in Joure aanwezig was. Als afscheidsfotograaf in Friesland heb ik de dienst in Joure en de begrafenis in Lemmer op de achtergrond in beeld gebracht.

Na beide ceremonies heb ik gelijk de foto’s geselecteerd en bewerkt. Alle foto’s heb ik voor de familie in een online fotogalerij gezet. Daarna ben ik met veel zorg begonnen met het maken van een mooi herinneringsalbum. Inmiddels heeft de familie het album ontvangen. Afgelopen week ontving ik een review van ze. Deze kun je hieronder lezen.

Review

“Tijdens de afscheidsdienst en begrafenis van mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en trotse pake hebben wij ervoor gekozen om deze momenten op foto vast te laten leggen. Grietje heeft op gepaste wijze, een voor ons, waardevolle fotoreportage gemaakt. Naderhand heeft ze hiervan met onze inbreng een bijzonder fotoalbum gemaakt. Het is voor ons een onvergetelijk boek met herinneringen geworden.”

M. Prinsen

Bij Grietje van der Reijnst, VDR Fotografie kun je terecht voor familiefoto’s, trouwfoto’s, uitvaartfoto’s, paardenfoto’s en bedrijfsfoto’s in de regio Joure, Sneek, Heerenveen, Lemmer, Friesland en Noord Nederland.