fbpx

Uitvaart fotograaf Friesland – twee bijzondere dagen – Lemmer | Drachten

Als afscheidsfotograaf en uitvaart fotograaf in Friesland ontving ik de afgelopen week twee aanvragen voor het maken van een uitvaart-en afscheidsreportage. Meestal wordt ik rechtstreeks benaderd door de familie. Maar soms word ik door een uitvaartverzorger benaderd. In beide gevallen kwam er één aanvraag van een familie en één aanvraag via de uitvaartverzorger binnen.

Tegenwoordig zijn mensen nog niet zo heel bekend met uitvaartfotografie. Daarom hang ik vaak een een plakkaat in de ontvangsthal op. Hierop staat, dat er op verzoek van de familie een uitvaartfotograaf bij het afscheid aanwezig is. Wellicht voorkomt dit dat mensen schrikken dat er iemand met een camera rondloopt. Als afscheidsfotograaf probeer ik natuurlijk zo onopvallend mogelijk te werken. Natuurlijk zul je mij veelal op de achtergrond zien werken.

Uitvaart fotograaf Friesland

Het is voor mij altijd heel bijzonder om een afscheid van dicht bij mee te maken. Je ziet het verdriet van de familie en vrienden van heel dichtbij. Je hoort de vele verhalen over de overledene en de muziek waarvan ze hielden. Dat raakt mij elke keer weer.

Voor de ene familie heb ik foto’s thuis gemaakt. Hier lag de overledene opgebaard. Aansluitend was het afscheid in het crematorium. Eveneens  mocht ik hier foto’s van het afscheid maken. Bij de andere familie heb ik foto’s gemaakt van de kerkdienst. Maar ook de foto’s van de begrafenis van de overledene.

Inmiddels zijn beide fotoreportages van de betreffende uitvaarten naar de families verzonden. Regelmatig denk ik aan deze dagen terug. Over wat deze families allemaal in een hele korte tijd hebben doorgemaakt. En dat ze zo plotseling afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afscheidsfotograaf

Bijzondere herinnering bij de uitvaart

Bij één van de uitvaarten mocht ik na afloop een mooi klein potje aardbeienjam meenemen. Dit  als herinnering aan de overledene. Ze had de jam nog zelf gemaakt… Het potje stond in een groot hart. Gevormd van meerdere potjes jam, ter nagedachtenis aan haar. Want “zelf jam maken” was één van haar favoriete bezigheden.

Dit vond ik wel heel bijzonder…

Afscheidsfotograaf Friesland