fbpx

Reviews

Wat mensen zeggen

Het is altijd fijn om te lezen wat de ervaringen van andere mensen zijn met VDR Fotografie uit Joure. Daarom heb ik deze pagina over reviews aan mijn website toegevoegd. Hier kun je de reviews en blogs lezen over een uitvaartreportage, huwelijksreportage, portretshoot, gezinsreportage. Maar bijvoorbeeld ook hoe mijn klanten, mij als fotograaf hebben ervaren. 

hondenshoot

Ontvangen reviews

Vorige week mocht ik weer een paar mooie reviews ontvangen. Als fotograaf ben ik hier altijd heel erg blij mee! Ik vind het namelijk heel erg belangrijk om te weten hoe de klant een fotoshoot bij mij beleefd. Als je geen reviews krijgt weet je eigenlijk niet of de klant wel of niet tevreden is. Soms worden bij de ontvangen reviews ook tips gegeven waar ik als fotograaf in Friesland ook weer veel aan heb! Een fotoshoot moet een beleving zijn! Voor veel mensen is de drempel best wel hoog om op de foto te gaan. Mensen vinden zichzelf vaak niet mooi genoeg en zijn hier vaak heel onzeker over. Als fotograaf is het mijn taak om juist deze mensen tijdens de fotoshoot op hun gemak te laten voelen en dat ze er mogen zijn! Ik neem dan ook alle tijd tijdens het maken van de foto’s. Dit geldt ook als ik foto’s van dieren maak. Deze moet je ook altijd even laten wennen aan de omgeving en aan mij als de dierenfotograaf. Ervaringen honden fotoshoot Hieronder lees je een paar ontvangen reviews over de honden fotoshoot. Nicole uit Joure schreef haar over ervaring met VDR Fotografie: “Het was een

Portretshoot

Portretshoot in studio Joure

Femke Marije had ooit een cadeaubon voor een fotoshoot voor haar verjaardag gekregen. Door alle drukte was het er nog niet van gekomen om deze in te wisselen voor een portetshoot in studio Joure. Eind vorig jaar ontving ik een berichtje van Femke Marije dat ze graag een datum wilde prikken voor een portretshoot in mijn studio in Joure. Dit werd op een vrijdagmiddag in januari bij mij in de studio. Normaal fotografeer ik vaak op een buiten locaties maar Femke Marije wilde graag fashion portretfoto’s in de studio laten maken. Portretshoot in studio Joure Afgelopen vrijdagmiddag was het dan zover! Femke Marije kwam samen met haar vriendin Marrit bij mij in de studio. Na eerst even gezellig gekletst te hebben gingen we aan de slag. Ik koos ervoor om eerst een zwarte achtergrond te gebruiken en als belichting maakte ik gebruik van het daglicht door mijn grote ramen in mijn studio en een daglamp. Deze richtte ik hierbij op Femke Marije. De combinatie van daglicht en de daglamp geeft een mooie zachte sfeer in de portretfoto’s. Femke Marije had verschillende outfits meegenomen om zo verschillende stijlen in de foto’s te creëren. Als eerste trok ze een grote slobbertrui en

Afscheidsfotografie

Om de uitvaart vast te leggen met foto’s was goed

Een nabestaande uit Sint Nicolaasga schrijft haar ervaringen over mijn werk als uitvaartfotograaf in Friesland. “Toen we na het plotselinge overlijden van onze moeder, de begrafenis moesten regelen, ontstond al gauw het idee om de uitvaart vast te leggen met foto’s. We namen contact op met uitvaartfotograaf Grietje van der Reijnst van VDR Fotografie uit Joure, Friesland.” De “reis” is prachtig in beeld gebracht “Grietje van der Reijnst is goed te bereiken en denkt mee over hoe we het kunnen vormgeven. Tijdens de dienst is ze op de achtergrond aanwezig. Ze heeft veel foto’s gemaakt en de “reis” is prachtig in beeld gebracht. Ze weet de emotie en de sfeer goed te vangen.” Snelle service en van goede kwaliteit We hebben ervoor gekozen om een fotoalbum te laten maken door VDR Fotografie. Haar service is snel en van goede kwaliteit. Het is weliswaar een verdrietige gebeurtenis, maar het is voor ons ook fijn om een blijvende, tastbare herinnering te hebben. “Grietje van der Reijnst, bedankt voor je prachtige bijdrage.” Review van een nabestaande In oktober mocht ik voor deze familie uit Sint Nicolaasga de uitvaart van hun dierbare vastleggen. Afgelopen week ontving ik deze mooie woorden van één van hen.

Afscheidsfotografie

Review ontvangen over uitvaartreportage in Sondel – Lemmer

Enige weken geleden mocht ik als uitvaartfotograaf Friesland, een review ontvangen over uitvaartreportage in Sondel – Lemmer. Deze uitvaart vond plaats op de prachtige natuurbegraafplaats “Bremer Wildernis” in Sondel. Hieronder de mooie review ontvangen over uitvaartreportage in Sondel – Lemmer, geschreven door de nabestaande. De mooie review uitvaartreportage Geachte mevrouw Van der Reijnst, beste Grietje, De bestanden heb ik gisteren gedownload. Dank voor de snelle toezending van de emails met de links. Vanmorgen bekeek ik de foto’s in de fotogalerij; het kostte mij enige moeite eraan te beginnen. Maar wat was het een goede herbeleving van de uitvaart. Verdriet en genot wisselden elkaar bij het kijken af. Verdriet over de ceremonie die over mijn onherstelbare verlies gaat. Genot bij het zien bij de vele intieme momenten die je hebt vastgelegd van mensen die elkaar steunen. De verbondenheid van al deze mensen met elkaar in het verlies dat ieder op zijn of haar eigen wijze beleeft, is prachtig in beeld gebracht. Het zien van de uitvaartfoto’s, vergrootte niet mijn verdriet, maar bracht mij een herbeleving die troostend werkt. Wat ben ik blij dat ik heb gekozen voor een fotoreportage van de uitvaart; een keuze waarover ik best wel even heb moeten

Paardenshoot

“Mooie review” ontvangen uit Oudehaske

Een tijdje terug mocht ik de paarden van Ybelina en Auke uit Oudehaske fotograferen. Even verder op lees je de mooie review die ik van ze mocht ontvangen als paardenfotograaf in Friesland. Een paar weken geleden ben ik op een avond bij ze geweest voor een paardenshoot echter halverwege de fotoshoot kregen we dikke regenbuien over ons heen. Dus als paardenfotograaf kon ik niet doorgaan met het maken van de foto’s. Mijn apparatuur kan wel een beetje tegen regen maar ook niet meer dan dat. Bovendien zie altijd de regendruppels terug op de foto’s en dat is zeker niet mooi en erg veel werk om dat weg te werken. Een week later heb ik ze opnieuw opgezocht om de fotoshoot af te maken. Inmiddels hebben ze alle foto’s van mij ontvangen en een hebben ze ook een prachtig album waar de gemaakte paardenfoto’s in verwerkt zijn. Dit is natuurlijk een prachtige herinnering voor later. Ook omdat de paarden al een beetje op leeftijd waren. Lees onder de foto’s verder. Vorige week ontving ik deze mooie review van Ybelina. “Grietje van der Reijnst heeft prachtige foto’s gemaakt van onze paarden. Van de oudjes maar zeker ook van de jonkies. Grietje was

Uitvaartvaarfotografie

Een “waardevolle uitvaartreportage” Lemmer

In januari werd ik door Romy van der Wiel uitvaartzorg benaderd of ik als afscheidsfotograaf een waardevolle uitvaartreportage kon maken voor een familie waarvan de man plotseling was overleden. Ik checkte gelijk mijn agenda of ik op de betreffende dag van het afscheid beschikbaar was. En dat was ik. De uitvaartverzorgster had mij intussen de benodigde informatie toegezonden. Over de locatie waar de afscheidsdienst werd gehouden en waar de begrafenis plaats zou vinden. Als uitvaartfotograaf neem ik ook contact met de nabestaanden op nader kennis met elkaar te maken. Maar ook om de wensen van de familie door te spreken. Zoals wat ze graag wel en niet op de foto’s willen hebben. Of er alleen foto’s van de afscheidsdienst gemaakt moeten worden of ook van de begrafenis. Ze gaven ze aan, dat ze graag alle foto’s verwerkt wilden hebben in een fotoalbum. Net zoals het voorbeeldalbum wat ze van mij hadden gezien bij de uitvaartverzorger. De afscheidsdienst en de begrafenis Op de dag zelf zorgde ik ervoor dat ik ruimschoots op tijd op de locatie van de afscheidsdienst in Joure aanwezig was. Als afscheidsfotograaf in Friesland heb ik de dienst in Joure en de begrafenis in Lemmer op de achtergrond