fbpx

Intiem
&
Liefdevol

Uitvaartfotograaf Friesland | Joure | Sneek | Lemmer | Grou e.o.

Fotografie gaat over het vastleggen van herinneringen voor later. Omdat je vast wilt houden aan wat er op het beeld is te zien; het moment, de relaties, de liefde. Ook in afscheid nemen is liefde te vinden. Het is een kwetsbaar maar ook bijzonder moment wanneer mensen bij elkaar komen om iemands leven te eren en afscheid te nemen, met een lach en een traan. Zo puur, en juist daarin ligt de schoonheid van uitvaartfotografie.

Uitvaartstoet met tractor en boerenwagen

Foto's bij een uitvaart, waarom zou je dat overwegen?

Uitvaartfotografie, het is vaak niet het eerste waar je aan denkt bij het regelen van de crematie of begrafenis van een geliefde. Het voelt misschien ook wat gek, dat begrijp ik wel. Toch hoor ik altijd van mensen die mij hebben ingeschakeld voor uitvaartfotografie dat ze achteraf erg blij zijn dat ze foto’s hebben van deze dag die, ondanks de tranen, vaak toch ook mooie momenten had.

Waarom zou je uitvaartfotografie overwegen?

  • Door alle emotie kan de dag als een waas aan je voorbij gaan. Het kan helpen bij de verwerking als je achteraf nog even rustig de foto’s terug kunt kijken.
  • Zo bijzonder als iemands leven is, zo bijzonder is soms ook de uitvaart. Zo kan de uitvaart een speciaal thema hebben, wordt er veel energie gestoken in de aankleding van de ruimte, of wordt de overledene omringt door een bloemenzee. Eigenlijk heel mooi om dit vastgelegd te hebben.
  • Waar we bij leven altijd maar druk zijn, is een overlijden vaak ook een moment waarop mensen, ook relaties van vroeger en van ver, tijd maken om afscheid te nemen. Het kan prettig zijn om de gezichten vast te leggen van iedereen die de overledene liefhad.
  • Foto’s van de uitvaart kunnen troost bieden. Ze verzachten het verdriet en laten de liefde en verbinding zien tussen de overledene en de mensen die achterblijven.

Uitvaartfotograaf Friesland

Door levenservaring weet ik hoe belangrijk een waardig afscheid is en hoe kwetsbaar mensen zich voelen op zo’n dag. De kracht van een goede uitvaartfotograaf zit hem in het vermogen om inlevend aanwezig te zijn, de belangrijke momenten te vangen, maar voor de aanwezigen bijna onzichtbaar te zijn. Ik ben mij hiervan bewust en dat is terug te zien in mijn mijn manier van werken bij een uitvaart. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik stil ben, niets aanstuur en tijdens de dienst vanaf de zijlijn mijn foto’s maak.

De foto’s worden ten alle tijden met het uiterste respect voor de aanwezigen gemaakt; niemand zal zich onprettig voelen door mijn aanwezigheid.

Voorbeelden foto’s uitvaart

Uitvaartfoto’s gaan over het moment, de nabestaanden, de mooie woorden en de liefde. Ben je benieuwd naar wat je kunt verwachten van uitvaartfotografie? In mijn portfolio vind je een aantal voorbeelden van mijn werk. En wil je overleggen of uitvaartfotografie een goede keuze is? Neem dan vrijblijvend even contact op, ik denk met liefde met je mee.

Afscheidsfotografie: Vastleggen wat je nooit wilt vergeten

Wanneer iemand ziek is en afscheid moet nemen van het leven is dat een bittere pil. Deze laatste fase brengt het besef dat er eigenlijk niks belangrijker is dan de liefde, familie en vriendschap. Overweeg dit vast te leggen met een fotoreportage. Om de persoon in kwestie en zijn of haar leven te eren. Leg vast wat je nooit wilt vergeten.

Zou je meer willen weten over een waardige fotoreportage in deze laatste fase? Neem dan contact met mij op.

VDR Fotograaf Joure l Grietje “Legt vast wat je liefhebt”

VDR Uitvaartfotograaf Friesland. Foto’s van de uitvaart, want ook in afscheid is liefde te vinden.

Aanbod

Als fotograaf werk in Friesland en Noord Nederland. Ik ben beschikbaar als uitvaartfotograaf en afscheidsfotograaf. Daarnaast maak ik ook foto’s van de condoleance, de wake, herdenkingsdienst en kinderuitvaarten. Klik hier rechts op de fotografie die je nodig hebt. 

Afscheidsfoto's

Afscheid

Een afscheid gaat niet alleen over verdriet maar ook over liefde, herinneringen en verbondenheid. Als afscheidsfotograaf en uitvaartfotograaf kan ik helpen in dit proces door die laatste momenten vast te leggen. 

Rouwfotografie bij een uitvaart

Uitvaart

Een uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Je wilt eigenlijk elke minuut vastpakken en nooit meer loslaten, maar dat gaat niet. Door foto’s te maken kun je iets van het moment voor altijd vasthouden.

Over mij

Grietje van der Reijnst - Uitvaart-en afscheidsfotograaf Friesland

Het fotograferen van uitvaarten is voor mij heel speciaal. In 2006 is mijn lieve zus overleden. In die tijd was er geen uitvaartfotograaf. We hebben zelf enkel foto’s van haar gemaakt toen ze opgebaard lag. Maar helaas geen foto’s van de plechtigheid zelf.

Nu, jaren later, vind ik het heel erg jammer dat we hier geen uitvaartfoto’s van hebben. In het begin zit alles nog vers in je geheugen. Naar mate de tijd verstrijkt, vervagen deze herinneringen. Als ik hier afscheidsfoto’s van zou hebben, dan wilde ik ze nu heel graag bekijken.

Jammer genoeg kan ik dat niet omdat er geen uitvaartfoto’s zijn…

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als je nog afscheidsfoto’s of uitvaartfoto’s hebt. Daarom ben ik ook als fotograaf aangesloten bij Stichting Still. Het fotograferen van de laatste herinneringen geeft mij als afscheidsfotograaf en (kinder)-uitvaartfotograaf in Friesland heel veel voldoening. Daarnaast is het ontzettend dankbaar werk.

Unieke en warme vintage stijl

Wat maakt mij uniek?

Achtergrond

Een afscheid is van jullie, daar hoeft echt niemand vreemd meer bij. Ik ben als afscheid en uitvaartfotograaf gespecialiseerd in het vastleggen van alle momenten vanaf de achtergrond.

Empathisch

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om iemand die dicht naast je staat te verliezen. Daarom kan ik met jullie meevoelen en aanvoelen wat er voor dat specifieke moment nodig is.

Betrouwbaar

Bij mij is afspraak is afspraak. Ik neem altijd vooraf contact met je op. Ik denk altijd in mogelijkheden en daarbij luister met mijn hart naar jouw verhaal.

VDR Fotograaf Joure l Grietje “Legt vast wat je liefhebt” 

Uitvaartfotograaf Friesland, Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen, Harlingen, Groningen, Leek, Marum, Roden, Drenthe en de Noordoostpolder, Emmeloord. VDR Fotografie is ook gespecialiseerd in fotograferen van kinderuitvaarten.